Priprava toplih napitkov ima vedno značaj obrednega dejanja, učinki tako pripravljenih napitkov pa ustvarjajo občutek spoštovanja do rastline, iz katere zvarek pripravljamo. Konoplja ima med blagodejnimi zelišči vsekakor še posebno mesto.
Recept je napotek za pripravo vroče čokolade iz cvetov industrijske konoplje.
Potrebuješ
- 2,5 dcl rastlinskega napitka/ mleka
- 1 čajno žličko kokosovega olja ali kakavovega masla
- 1 g Morana/Belin cvetov
- 1 žlica škroba ali praška za puding
- 2 žlici kakava v prahu
- 2 čajni žlički sladila (sladkor/javorjev sirup/med/agavin sirup)
Konopljine cvetove zavreš v mleku/napitku, dodaš olje/maslo in vse skupaj kuhaš na majhnem ognju približno 15 min.
V skodelici zmešaš sladilo, škrob, kakav in 4 žlice vode.
Mešanico med mešanjem vliješ v konopljino mleko in kuhaš na majhnem ognju še 5 min, da se napitek zgosti. Med kuhanjem mešaš, da se škrob ne prime dna posode.
Preliješ v skodelico, po želji dodaš stepeno smetano in uživaš v blagodejnem posladku!