Potrebuješ
- 1 lonček pečenih oreščkov (mandlji/ indijski oreščki)
- 1 lonček kokosovih kosmičev (nastrgan kokos)
- 2 lončka medjool datljev
- ščepec soli
- CBG konopljine kapljice
- dober »multipraktik«/ blender
- peki papir
- pladenj /oglato posodico/pekač
Postopek
Najprej v mešalniku zdrobiš oreščke in jih skupaj s kokosom pretreseš v posodo. Razkoščičiš datlje in jih »zblendaš« v pasto. Pasto in preostale sestavine dodaš v posodo k oreščkom in z rokami pregneteš, da dobiš lepljivo kepo J Model obložiš s peki papirjem in maso s prsti razporediš po dnu modela, dobro pritiskaš in pogladiš površino. Model postaviš v hladilnik za uro, dve ali čez noč.
Ko se masa ohladi in strdi, jo s pomočjo peki papirja vzameš iz modela in z ostrim nožem narežeš na poljubno velike palčke/ ploščice.